Trainen met EquesNLP - EquesNLP
292
page-template-default,page,page-id-292,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.5,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.4,vc_responsive

Beter met paarden door NLP

 

Paarden. Het rijden en het werken ermee brengt voor veel mensen ontspanning en rust. Of het nu een uurtje les op de manege is of als mede verzorger of als je zelf in het bezit bent van deze fantastische dieren, ze zijn een aanwinst in het leven.

Paarden maken veel gevoelens los in mensen; liefde, zorgzaamheid, verantwoordelijkheid, discipline, geluk en noem maar op.

 

Gek genoeg ook gevoelens die we liever niet hebben; frustratie, woede, schuldgevoel, angst, zenuwen, stress, onzekerheid…

 

Met name komen deze gevoelens vooral naar boven zodra we iets gaan verwachten van het paard. Maar al te vaak kijken we dan niet eerst naar onszelf en wat wij kunnen bijdragen om een paard daar te krijgen waar we willen.

Het is dus goed om te realiseren dat het er om draait met welk gevoel (energie) je op een paard gaat zitten.

Elke niet gewenste emotie kan er namelijk voor zorgen dat het paard uit zijn mentale balans wordt gehaald. Kun je jezelf dus ‘leeg’ maken en vullen met een goed gevoel als je gaat paardrijden of bijvoorbeeld een wedstrijd start?

Kun je zonder angst en zonder zelfbedachte nare situaties vooraf lekker genieten van je sport en passie? Zeker!

 

Voor mij is het harde bewijs al keer op keer geleverd, een persoon die geen last heeft van nare gevoelens tijdens het werken en omgang met paarden kunnen samen met het paard veel meer bereiken en verrijken!

 

Dat is het mooie van NLP. Het leert je middels simpele technieken bewust en onbewust de knop op ‘goed gevoel’ te zetten zodat de energie die je naar buiten straalt word opgevangen door alles wat zich in je omgeving bevind!

 

Dat dieren hier in het bijzonder gevoelig voor zijn is bekend. Dieren hebben niet de complexe emotionele constructies waarvan alleen de mens in staat is om die te maken.

 

Ook al voelen dieren niet onze letterlijke gedachtegang, ze voelen wel degelijk of we in een stabiele, ontspannen (geen bedreiging of gevaar) staat zijn. Dit is de staat waarin vooral paarden maar ook andere dieren graag bij ons willen zijn!