Persoonlijk - EquesNLP
22
page-template-default,page,page-id-22,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.5,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.4,vc_responsive

Persoonlijk

 

Paarden zijn een rode draad in mijn leven. Op mijn zevende ben ik op ponyles gegaan en dat is de start geweest om veel van mijn vrije tijd in deze fantastische dieren te stoppen. Tot op de dag van vandaag.

 

Ik heb vele disciplines doorlopen, de klassieke (dressuur en springen), drafsport en western. Buiten de technieken die ik geleerd heb, heb ik daarnaast vooral op het paard gelet en zijn gedragingen bij mensen. Na mijn eerste personal coach opleiding ben ik mensen in de wedstrijdsport gaan coachen. Deze berijders liepen tegen uiteenlopende blokkades aan. Bijzonder; van geen van deze blokkades was het paard de oorzaak! Het was de ruiter zelf die wisselde van gedrag (energie) tijdens of voor een wedstrijd wat een negatieve uitwerking had op het gedrag van het paard.

 

Met succes heb ik deze mensen toch de resultaten laten behalen die zij wenste maar ik vond mijn methodes nog niet effectief genoeg. Mensen hebben de neiging te vergeten wat goed ging en vervallen vaak terug in oude gedragingen als er, bijvoorbeeld,  teveel niet gewenste emoties om de hoek komen kijken.

 

Na mijn eerste NLP (practitioner) opleiding ben ik eerst met mijzelf en mijn merrie heel nauwkeuring met de NLP technieken aan het werk gegaan. Tijdens een goede training ging ik na waar ik mijn goede gevoel ‘voelde’ en werd hier heel bewust van. Dit gevoel ‘ankerde’ (opslaan) ik. Samen met alle andere momenten waarop het goed ging heb ik geleerd om standaard  met die ‘gedachte setting’ op een paard te stappen.

Zelfs als mijn merrie gespannen werd door iets van buitenaf wist ik zo haar aandacht weer snel bij mij te krijgen.

 

Het is dus goed om te realiseren dat het er om draait met welke energie je op een paard gaat zitten. Elke niet gewenste emotie kan er namelijk voor zorgen dat het paard ‘gestoord’ word in het eigen ‘zijn’.  Kun je jezelf dus ‘leeg’ maken en vullen met een goed gevoel als je gaat paardrijden (of een wedstrijd) start? Kun je zonder angst en zelfbedachte nare situaties vooraf lekker genieten van je sport? Zeker!

 

Na het afronden van mijn NLP Master Practitioner ben ik hier volop mee aan de gang gegaan en heb  mensen in zeer korte tijd (zelfs tijdens een wedstrijd zelf) zeer goede resultaten laten boeken. Ze werden niet meteen eerste, of reden droom scores maar waren ontspannen en kwamen met een brede glimlach de arena uit, met een goed positief gevoel. Door dit vast te houden ervaarde zij ook een verandering tijdens het rijden. Het paard liep lekkerder, meer ontspannen en sommige paarden werden ook makkelijker in de omgang (waarbij sommige ook wat issues hadden). Al met al bleek het dus de rijder/begeleider te zijn die iets diende te veranderen.

 

Voor mij is het harde bewijs al keer op keer geleverd, een persoon die geen last heeft van nare gevoelens tijdens het werken en omgang met paarden kunnen samen met het paard veel meer bereiken en verrijken!

 

Wil je weten wat deze technieken zijn en alvast wat van deze technieken zelf oefenen? Dat kan! Stuur een email naar bianca@equesnlp.nl o.v.v. ‘Goed voelen’ rapport en ik stuur je deze in een pdf bestand toe.

 

Uiteraard geef ik ook persoonlijke begeleiding, en doe ik assesments tussen ruiter en paard op locatie. Vraag gerust vrijblijvend informatie hierover!