Help! - EquesNLP
334
page-template-default,page,page-id-334,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.5,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.4,vc_responsive

Help!

 

Elk individu heeft de hulpbronnen in zich die nodig zijn om veranderingen in gang te zetten. Vaak is dit een goed gevoel van iets wat je al goed kunt of wat je al bereikt hebt. Maar het kan zijn dat sommige skills een beetje zijn vervaagd, weggeëbd. Het kan gebeuren dat er iets is wat je vroeger heel goed kon, jezelf weer goed voelen na een nare tijd of zelfverzekerd zijn in een situatie. Ergens in je onderbewuste dwaalt die innerlijke hulpbron wel maar het komt niet mee.

 

Gelukkig zijn er altijd mensen of gebeurtenissen geweest die je erbij helpen je weer attent te maken, je kunnen triggeren, om dat goede gevoel of die skill weer wakker te maken.

 

Hé verrek, kun je denken bij een vluchtige opmerking van buitenaf, dat was het! En een ‘oud’ goed gevoel werkt ineens weer!Iedereen heeft alle hulpbronnen in zich die je nodig hebt. Alles om te groeien je doel te bereiken of meer te kunnen genieten. Of gewoon tevreden en dankbaar te zijn voor de dingen die je hebt.
Je hebt ook externe hulpbronnen. Soms heb je vrienden, mensen of echte professionals nodig. Soms iemand die gewoon goed kan luisteren of een cursus, opleiding, handboek, noem maar op.

 

Er is een tijd geweest waarin ik dacht dat je alles alleen moest kunnen. Alleen wonen, alleen je zaken regelen etc. Ik stond hulp van anderen moeilijk toe, je diende wel van hele goede huize te komen wilde je mij van advies bedienen. Laat staan ongevraagde doch goed bedoeld advies. Hoe durf je! Ik kan het zelf wel hoor, het duurt misschien wat langer, ik zal misschien m’n kop flink stoten maar ik zal er komen!

 

Gelukkig, na een aantal flinke builen, ben ik toch die externe hulpbronnen voorzichtig gaan aanspreken. Niet zomaar iedereen kreeg de titel potentiële hulpbron. Eerst ben ik gaan kijken wie er succesvol waren op een bepaald gebied. Ondanks mijn individualistische persoonlijkheid beschik ik over een gigantisch netwerk en deze ben ik gaan aanspreken op hun kunnen op verschillende gebieden.

 

Al snel realiseerde ik me dat je echt van iedereen kunt leren en echt, er is een tijd geweest dat ik als een eilandje door het leven ging!
Van een aantal van die hulpbronnen heb ik van hun fouten mogen leren, zij hebben mij er onder andere voor behoedt dat ik zakelijk niet de misstappen maakte die zij gemaakt hadden. Sommige van hen gaven me, als ik ze over mijn plannen vertelden, informatie en in sommige gevallen zelfs tastbare tools om mee aan de slag te gaan. Daarnaast wisten mijn hulpbronnen altijd wel weer iemand die mij misschien nog beter kon helpen. Nog een groter netwerk!

 

Ondertussen ben ik zelf ook een flinke hulpbron want dat is wel het mooiste wat je kunt doen, mensen helpen! Vaak doe ik het ook ongevraagd omdat het gewoon mijn grote doel dient (iedereen moet zich zo goed als mogelijk voelen). En ja, mensen doen aanspraak op mij als hulpbron en betalen daarvoor. Als hulpbron is het weer fantastisch om te zien dat iemand verder komt of zich weer uitstekend voelt!
Ik betaal graag voor een goede hulpbron. Soms heb je even een echte power hulpbron nodig want tuurlijk, je kan het alleen gaan doen maar vaak duurt het langer en je moet er hard aan werken. Maar als er een specifieke hulpbron voor handen is en je hebt de middelen om die aan te spreken is het heel verstandig om dit te doen!

 

Op paardengebied heb ik in het verleden er echt één nodig gehad met het inrijden van mijn toen jonge paard. Naar mate je ouder wordt ga je namelijk niet meer zo snel op een ‘jong ding’ zitten. Je stapt op met in je hoofd een risicocalculatie waarin je hypotheek zit, je baan, je inkomsten, je gezondheid, noem maar op. Die calculatie stond mijn positieve, ontspannen ‘state of mind’ waarmee ik doorgaans op een paard stap hevig in de weg.

 

Door mijn aangesproken hulpbron is mijn paard nu een stabiele, lieve ruin. Het grondwerk kon ik zelf, geen probleem (af en toe een hulpbronnetje vanaf de zijlijn). Eerst is er een jonge maar zeer ervaren ruiter op gegaan en hoewel ik zag dat mijn jonkie reuze braaf was ben ik er zelf de eerste paar keren met mijn hulpbron aan de lijn, er op gaan zitten. Samen met die hulpbron hebben we het voor elkaar gekregen (uiteraard in sneltreinvaart) dat ik met hetzelfde vertrouwen op mijn paardje zit als dat ik ernaast sta.

 

Het is goed om na te gaan wie je hulpbronnen zijn en wie de juiste is voor het juiste doel wat je wilt bereiken.  Het is namelijk een belangrijk deel van de strategie om een doel te bereiken.

 

Je bewust worden van je hulpbronnen zorgt ervoor dat je vaak veel sneller een doel bereikt dan zonder.

 

Succes!

 

Neem gerust contact op als je meer wilt weten over EquesNLP, als je een één op één sessie wilt met jouw paard of vraag het gratis EquesNLP-Beter met paarden rapport op!